Oldal megosztása

Madáretetős fotózás

Published in Blog

Tél közeledtével érdemes valahova madáretetőt kihelyezni, ha szeretnénk télen madarakat fotózni.

 Először is a megfelelő helyet kell megtalálni. Én úgy szoktam azt kiválasztani, hogy az elkészült képeken a háttér szép elmosódott legyen. Ha a helyszín az otthonunktól kicsit távolabb esik, akkor olyan önetetős madáretetőt érdemes készíteni, hogy ne keljen mindennap megtölteni. Én ezt két 5 literes műanyag étolajos üvegből oldottam meg, így hetente egyszer kellett azt teletöltenem. A kész madáretetőt kihelyeztem a kiválasztott helyre, mellé kb. 2-3 méterre pedig beszálló ágat raktam, meg egy odvas fát, amibe szintén tudtam eleséget önteni. A helyet úgy választottam meg, hogy a beszálló ágtól kb. 3 méterre tudjam rakni a les sátrat és az ág mögött pedig minimum 12 méterre ne legyen semmi. Így lehet elérni a megfelelő elmosódott hátteret.

Az etetést érdemes már novemberben elkezdeni, hogy mire megérkezik a tél, addigra a madarak megtalálják.

Én nagyon szeretem a havas képeket, ezért csak hóesésben mentem ki az etetőhöz fotózni. A mostani télen sajnos nagyon kevés hó volt, így hát nem sok kép született.

Amíg kint voltam és fotóztam a madarakat, addig az önetető nyílását elzártam, így kényszerítettem ki, hogy a madarak az odvas fához menjenek eleségért, ami szintén tele volt maggal. Az így elkészült képek sokkal természetesebbek, mintha az etetőn készítettem volna.

Share »