Oldal megosztása

Búbos vöcsök násza

 Pár éve már próbálkozom a búbos vöcskök nászának a megörökítésével, eddig sikertelenül. Alig vártam, hogy ismét megpróbálkozhassam vele. Eljött az idő, az időjárási előrejelzések is jónak bizonyultak.

Már sötétben kint voltam a tóparton, felhúztam a melles csizmámat és be a vízbe. Álcahálót kiakasztottam magam elé, az állványt vízbe raktam, rá a gépet és vártam a napkeltét.

Kelt is a nap csodálatos színeket varázsolt, aztán legszebb színek közepette meg is jelent egy búbos vöcsök, de semmi több. Kényelmesen elúszott előttem. Aztán egy szárcsa is ugyanezt tette. A távolból lehetett hallani a vöcskök jellegzetes hangát, meg a víz csobogásából arra következtettem, hogy amiért kijöttem, az tőlem jóval messzebb zajlik. De, hát ettől olyan szép ez a természetfotózás.

Kis idő múlva a vöcsökpár még elúszott előttem, aztán semmi. Vártam még egy darabig, a nap már magasan járt, így én is összepakoltam és kijöttem a vízből. Majd legközelebb, gondoltam magamban.

Az, hogy a vöcskök násza nem előttem zajlott, az még csak az egyik probléma volt, de akadt egy kicsit nagyobb is, méghozzá az, hogy a melles csizmám valahol szépen beengedte a vizet.

 

Share »