Oldal megosztása

Vízimadár fotózás 1

Már több helyen is elmondtam, hogy én nem szeretem a kiépített, fizetős fotós leseket. Szerintem egy kép úgy ér a legtöbbet, ha az teljes mértékben a fotós munkájának az eredménye.

Még nem ültem ilyen kiépített fizetős lesekben, de szerintem az elveszi az egész természetfotózás varázsát.

Én személy szerint szeretek a természetbe beleolvadni, és közben nézni, ahogy él mellettem a természet. Több alkalommal előfordult már, míg várakoztam a vízben a fotótémára, közben farkasszemet néztem egy az állványfejen üldögélő békával, Ő valahogy természetesnek vette, hogy én is ott vagyok a vízben.

A vízi madarak fotózását úgy oldom meg, hogy a vízbe a nádas szélébe lebökök két ágat, arra meg ráakasztom az álcahálómat. A gépet állványra teszem, az állvány lábait jól belenyomom az iszapba, hogy minél stabilabban álljon, és ne történjen semmilyen baleset.

Az állványfejet úgy állítom be, hogy a gép és az obi csak pár centire legyen a vízszinttől.

Szerintem jó eredményeket lehet így elérni, csak víz hőmérsékletét kell elviselni, főleg ha ereszt valahol a melles csizma.

Még úgy lehet növelni a fotózás esélyét, hogy kihelyezünk egy ágat a jégmadaraknak, és azok biztos, hogy oda fognak szokni.

Nekem ez a módszer bevált. mellékelek pár képet, aztán mindenki döntse el, hogy érdemes- e ezzel a módszerrel fotózni a fizetett lesek helyett.

Share »