Oldal megosztása

Fekvő les

Published in Blog

Az egyszerű természetjáró ember (nem fotós) is sok mindennel találkozhat a túrái során, megáll, gyönyörködik bennük, aztán tovább megy. Én ezeket a csodákat próbálom megörökíteni, más szemszögből, amivel esetleg egy kis pluszt is tudok vinni a képbe és egy kicsit egyedibb is lesz.

Ennek az egyik titka szerintem, hogy mimnél jobban a földközelből (békaperspektíva) készítsük a képeinket. Ehhez le kell hasalni és mellette észrevétlennek is kell maradni. Én elsősorban les sátorból való fotózást létesítem előnyben a cserkeléssel szemben. Cserkeléskor mindig akkor lépek egy száraz ágra, mikor nem kéne. 

A meglévő les sátram, meg nem volt alkalmas a talaj közeléből történő fotózáshoz, ezért elhatároztam, hogy készítek magamnak egy fekvő lest, mert elég húzós áron lehet hozzájutni.

Megterveztem, megvettem hozzá a szükséges anyagokat. A szabást, varrást varrónőre bíztam, aztán otthon szép kényelmesen összeraktam. A jobb álcázás végett, mindig terítek rá álcahálót, télen meg egy fehér szúnyogháló szerű anyagot. A képen látható milyen lett.

Természetesen a megfelelő les sátor mellett nagyon kel figyelni a szélirányra is.

Következő napokban, ha az idő is engedi, akkor a legelőkön található tocsogóknál próbálom ki.

Share »